Красотата на Тръннадминава Швейцария Кампанията 10 причини да остана в моя

...
Красотата на Тръннадминава Швейцария Кампанията 10 причини да остана в моя
Коментари Харесай

Красотата на Трън надминава Швейцария

Красотата на Трън

надминава Швейцария

 

Кампанията „ 10 аргументи да остана в моя град ” награди млади гении

" Пограничната община Трън е изумително място. Тя е свързваща транспортна връзка със Западна Европа през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци " и неслучайно писателят Алеко Константинов акцентира хубостта на този край, надминаваща даже тази на Швейцария ”. Това съобщи регионалния шеф на Перник Ирена Соколова по време на националната акция на вестник Стандарт „ Моят град: 10 аргументи да остана в него ”, с която  се стартираха тържествата за днешния празничен ден на града - Петковден.

„ Трънчани сте мощни, издръжливи, горди и ценящи това, което имате. С помощта и напъните на локалната администрация, на положителния административен и управнически потенциал, градът и общината стават все по-добро и удобно място за живеене, с европейски образ. И дали вие, трънчани, сте бодил в петата или венец от тръни на главата зная по какъв начин успявате да проправите най-хубав път за развиване и триумф на родното ви място ”, сподели още Соколова. Тя връчи и премиите на млади гении на Трън, до момента в който хората с любознание разглеждаха изложбата от  10 фотопана, които илюстрират огромните промени в града освен като инфраструктура, само че и разнообразни красиви събития, които са неизменима част от културния календар.

В Категория „ Културно-историческо завещание “ премията сграбчи Народно читалище „ Гюрга Пинджурова-1895г “. Горда съм, че съм страж на културното завещание на Трън, обичам града си и хората в него, съобщи директорката Сашка Иванова. В категорията „ Културни събития ” оценката взе Клубът за проучване на български национални танци хора „ Трънски ритми “ с началник  Емилия Миланова.

Минало и бъдеще са едно в Трън. Наред с ритмите на бабите и прабабите тук сполучливо се развиват и модерните танци. Доказателство за това е Групата за хип-хоп Double D Crew, която получи третата премията в акцията. Ани Станимирова, която е началник на младата група, съобщи че непреклонният трънски дух е най-голямата причина да остане да работи за бъдещето на града.

Младите гении, които срещам в Трън ми дават вяра да мисля, че доста скоро ще сме очевидци на новия Стамен Григоров от 21-ви век, съобщи основният редактор на Стандарт Славка Бозукова. Тя напомни, че основателят на млечно-киселата бактерия е роден на няколко километра от града, приключва медицина в Женева, само че се отхвърля от блестяща научна кариера, с цел да се върне в родния град и да лекува болните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР